Saturday, March 9, 2013

Isa pildikarp - pildid Hiiumaast

 Isa oli geograafiaõpetaja. Tundide illustreerimiseks kasutas ta diapositiive. Pilte tegi ta omapead rännates ja ekskursioonidel Eesti Geograafia Seltsiga. Nüüd seisab kapitäis pildikarpe niisama. Diapositiivid hakkasid mind huvitama, kui ma ühe teise kirjatüki jaoks fotosid otsisin. Fotoateljees said vanadest slaididest päris kenad pildid, ainult natuke kallid. Sellepärast soetasin endale algelise filmiskanneri. Hädapärast saab sellega karpide sisu arvutisse aidata. Diapositiivid on teemade kaupa karpides. Lisaks on veel vahesildid. Üks puudus on - ei ole kuupäevi. Proovin nüüd karpide sisu natuke tutvustada. Need on nüüdseks juba ajaloolised.
Tekkis küsimus, millest alustada? Kas Kihnust, Ruhnust, põhjarannikust, Saaremaast, Saksa DV-st või millestki muust. Võib-olla on see ülesanne üldse liiga raske? Pole mul erilisi geograafia-alaseid teadmisi.
Siiski, otsustasin alustada Hiiumaast, mida on kolm karbitäit ja natuke peale. Hiiumaast oli isa huvitatud, kuna suguvõsa on sealt pärit. Ise olen Hiiumaal käinud kunagi poisikesepõlves. Kui nüüd piltidega midagi valesti on - peegelpildis või vale kohanimi, siis teadjad ehk aitavad parandada.

Hiiumaale sõit algab sadamast:

 Praami nimi oli "Viimsi"
 Hiiumaa on kõige metsarikkam maakond, jätkus puitu mandrilegi tuua:
 Praam lahkub Rohukülast:
Hiiumaa vaatamisväärsused - põhiliselt kivid.
 Kallaste pank:


Pühalepa kirik:
 Suuremõisa loss:
 Suursadam:



Kivid ikka ka:

Tuulik:
 Malmste turismibaas:
 Tahkuna poolsaar:




Reigi kirik:
Kõpu tuletorn:


Vanajõe org:

Kurisu:
 Kadakad:

Vahepeal ütles abikaasa, et tee midagi kasulikku ka. Tool on ammu katki:
 Puhastasin pinnad ja üritasin kokku liimida:



No comments:

Post a Comment